Wat is RPET? - Blog GiftCampaign.nl (2024)

Wat is RPET? - Blog GiftCampaign.nl (1)

Binnen de wereld van duurzame relatiegeschenken is er een trend gaande: die van de rPET artikelen. Misschien vraag je je af: rPET is toch een plasticsoort? Klopt! Maar toch valt deze materiaalsoort in de categorie van duurzame elementen. Waarom? Dat leggen we je uit in deze blog!

Wat is rPET?

De materiaalsoort rPet is eigenlijk gerecycled PET materiaal. Dit zijn grondstoffen afkomstig uit door consumenten gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. Deze ingezamelde flessen worden ingezameld bij bedrijven die deze flessen vervolgens weer sorteren op materiaal. Hierna gaan alle flessen door een streng sorteer-, maal- en wasproces. Zodra het gerecyclede plastic schoon is, wordt deze omgesmolten tot de nieuwe materiaalsoort: rPET.

Wat is RPET? - Blog GiftCampaign.nl (2)

De voordelen van rPET

Dat rPET zo populair is binnen de wereld van duurzame relatiegeschenken is niet vreemd. Deze materiaalsoort brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Niet alleen voor de natuur, ook voor jou. Laten we ze gaan bekijken:

  • Minder plastic
    Het allergrootste voordeel van rPET is natuurlijk dat we hiermee voorkomen dat er (nog) meer plastic afval in onze oceanen, natuur en stortplaatsen komt. Zo is er op diverse plekken in de wereld sprake van de zogeheten plasticsoep. Plasticsoep staat voor een overschot aan plastic in onze oceanen. Uit onderzoek blijkt dat de productie van plastic de komende 10 jaar toeneemt met maar liefst 40%. Dit wil zeggen dat er in 2050 qua gewicht meer plastic dan vis in de zee is. De Verenigde Naties (VN) waarschuwt al dat we nu stappen moeten nemen. Anders zal het zeeleven onherstelbaar verwoest zijn. Daarnaast komt het plastic terecht in onze voedsel waardoor miljoenen mensen in gevaar komen. Een eerste stap in het reduceren van deze te grote hoeveelheid plastic is door duurzame relatiegeschenken te bestellen gemaakt van rPET.
  • rPET is recyclebaar
    Een ander groot voordeel van rPET is dat je na consumptie het materiaal weer kunt recyclen. Bijvoorbeeld om deze te verwerken tot een bruikbaar en stevig verpakkingsmiddel van hoge kwaliteit. Of het wordt ingezet om nieuwe flessen, glazen of zelfs kleding van te maken.
  • Lichtgewicht, maar sterk!
    rPET is een lichtgewicht materiaalsoort, maar tegelijkertijd zeer sterk. Dit maakt dat producten minder snel stuk gaan en het eenvoudiger te vervoeren is.
  • Minder CO2-uitstoot
    Wanneer je kiest voor duurzame relatiegeschenken gemaakt van rPET, dan ben je hiermee vriendelijk voor het milieu. Tijdens de productie van rPET wordt er namelijk minder CO2-uitstoot gegenereerd dan bij andere processen. Hiermee kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk met wel 16% verminderen. Tegelijkertijd verlaag je hiermee het spoor aan zwaveldioxide met 20% en fosfaten met 45%.

Duurzame relatiegeschenken van rPET

Wil jij graag duurzame relatiegeschenken weggeven aan je klanten? Goed idee! Hiermee zet jij een eerste goede stap richting een schoner milieu. Binnen het assortiment van Gift Campaign tref je diverse soorten eco relatiegeschenken aan gemaakt van rPET.

  1. Duurzame rPET rugzakken
    De rugzak blijft een zeer populair relatiegeschenk of artikel om aan je eigen werknemers te geven. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een laptop nodig om hun werkzaamheden uit te voeren. Laptoprugzakken zijn dan ook zeer welkom! Binnen ons assortiment tref je diverse laptoprugzakken aan gemaakt van rPET. Deze hebben een elegant design en zijn stevig, om zo schade aan je laptop te voorkomen.
  2. rPET mondkapjes
    Ook binnen de relatiegeschenken voor corona hebben wij items gemaakt van rPET. Zoals onze duurzame mondkapjes, verkrijgbaar in diverse maten en ook geschikt voor kinderen. Deze zijn naast goed voor het milieu ook goed voor onze bescherming tegen het virus. Zo voldoen deze mondkapjes aan de UNE 0065: 2020-voorschriften.
  3. Milieuvriendelijke paraplu
    Nu de herfst officieel van start is, komt helaas ook de regen. In een land als Nederland is een paraplu onmisbaar. Dit is dan ook een zeer geschikt relatiegeschenk. Laat een rPET paraplu bedrukken met logo en je bent hiermee ook nog vriendelijk voor het milieu. Een ander groot voordeel van dit type relatiegeschenken is dat ze een grote bedrukkingsoppervlakte hebben, hierdoor springt jouw bedrijfsnaam er nog meer uit!
Wat is RPET? - Blog GiftCampaign.nl (3)

4. De rPET polsbandjes
We hebben het nieuws gekregen dat zakelijke evenementen weer van start mogen gaan vanaf 25 september. Dat is fantastisch nieuws! Een van de klassieke en onmisbare items voor op een zakelijk evenement (zoals een beurs of congres) zijn de polsbandjes met logo. bij Gift Campaign vind je talloze polsbandjes, waaronder die gemaakt van rPET. Zoals de rPET Sublim.

5. Gerecyclede en herbruikbare bekers
Last but not least willen wij onze eco drinkbekers in het zonnetje zetten. De drinkbeker is populairder dan ooit; ook op kantoor! Dat is super goed nieuws, want het gebruik van de plastic bekertjes was een grote boosdoener voor Moeder Natuur. De drinkbekers gemaakt van rPET zijn ook ideaal als geschenk voor werknemers. Of geef ze weg als sportief relatiegeschenk.

Welke rPET relatiegeschenken zijn jouw favoriet? Wij zijn erg benieuwd! Laat het ons weten in de comments. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.

Wat is RPET? - Blog GiftCampaign.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 5997

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.